Shenzhen Laisimo Technology Co, Ltd
Znanje
Dom > Znanje > Sadržaj

Razlika između Bong i A Dab Rig

Edit:Shenzhen Laisimo Technology Co, LtdUpDate:Jul 20, 2018

bong vs dab rig.jpg


Bez obzira da li ste dugo ili hardcore stoner ili čak i novi igrač marihuane igre, šanse su da su riječi "dabs" ili "dab rig" cijeli drugi jezik. Samo najveće potonulje bile bi upoznate sa "dab rig", poznatom i kao naftna platforma ili kontejnerska oprema.

Dab rigovi izgledaju slično staklenom bongu, ali su specijalizirani za "dabbing", što je pušenje kanabisa u koncentriranom obliku (ulje, razbijanje, vosak). Bong je klasični uređaj za pušenje koji decenijama koriste stoneri, a dab rig je talas budućnosti. Da bi bilo jasno da ono što stvarno postavlja ove dve staklene cijevi, ovdje je prikaz glavnih razlika između bong i dab rig.

Bowl vs. Nail - Najznačajnija razlika između bong i dab rig ima mnogo veze sa materijalom ili proizvodom koji se puši. Bongs su namenjeni za pušenje suve biljke koja je upakovana u vašu posudu i osvetljena redovnim upaljačem. Dab rig međutim koristi umesto posude "nokat". Nokat se naslanja na deo dab rig-a koji se naziva staklenim zglobom. Nokat se zatim zagreva na veoma visokim temperaturama koristeći ručnu bakljicu, tako da kada se ulje ili vosak postavlja na nokat i isparava se pre udisanja.

Prednosti i slabosti Dab Rigga - Ako ste ljuti na dabing, pravi uređaj je apsolutna potreba. Nekoliko prednosti korišćenja dab opreme uključuju:

 

Pogodnost - Imaćete sve što vam treba da uživate u svom omiljenom koncentratu.

 

Sigurnost - Za razliku od domaće opreme, dobro osmišljena oprema će vas držati sigurna dok se bacate. Na kraju krajeva, vi se bavite toplotom i vatrom.

 

Stil - Kao bongs, cijevi i drugi uređaji za pušenje, štandovi se često mogu izdvojiti i koristiti kao umjetnička djela. Postoji toliko stilova koje možete izabrati, a možete kombinujući i usklađivati komponente kako biste dovršili sopstveni dizajn.

Možete izbjeći trčanje u ovakve probleme trudeći se da investirate u pristojnu opremu. Takođe potrudite se da izaberete nokat koji će sačuvati toplotu dovoljno dugo kako bi proizvela puno para, ali uverite se da ne zadržava vrućinu tako dugo da stvarno izaziva koncentraciju koncentrata. Ukoliko se to desi, udišete više dimu nego para, a korisne komponente koje žudite mogu u velikoj meri ići u dima.

 

Veličina - Stakleni bong će skoro uvek biti veći od dab opreme. Razlog je taj što sagorela suva biljka ne isparava, tako da bong može biti toliko veliki koliko želite, jer će dim proći celu putanju bez rasipanja ili držanja stakla. S druge strane, manji dab rig ima smisla. Mala kompaktna dab oprema održava paru mlečno i kondenzovano, čuvajući ukus i jačinu. Mnoge dab glave će reći, što je kraća staza od nohta do lica, teži udarac.

Cena - Dab rigs će obično biti skuplji, ali ne mnogo. To uglavnom ima veze sa noktom, što je više specijalizovano i često izrađeno s dragim materijalom, poput titana. Možete pronaći zaista jeftine dab rig uređaje, morate samo znati gdje da izgledate i gdje da ih pronađete. Na kraju se svodi na vaše lične potrebe i trebalo bi da uradite ono što vas čini srećnim! Ne postoji pogrešan odgovor kada je u pitanju ono što vam se sviđa!