Shenzhen Laisimo Technology Co, Ltd
Znanje
Dom > Znanje > Sadržaj

Bongs vs Bubblers

Edit:Shenzhen Laisimo Technology Co, LtdUpDate:Jul 12, 2018

Oni koji ne puše, bong i bubbler mogu izgledati kao vanzemaljske reči, ali poznavaocima u svijetu pušenja, bongs and bubblers su uređaji koji im omogućavaju da puše biljke, duvan i kanabis kroz vodovodne cijevi. Za nepostojeće, bongs i bubblers su slični, a mnogi smatraju da su isti i isti. Međutim, postoje razlike između ove dvije, a takođe i kvaliteta iskustva pušenja. Trudimo se da pogledamo dva uređaja za pušenje.


Bongs vs Bubblers.jpg


Bongs

To je boca koja sadrži vodu u maloj količini i ima tu cev na nju gdje se zagrevaju bilje, duvan ili drugi proizvodi za pušenje, tako da njihove pare dostigneju vodu. Pušač udahne od otvora na vrhu. Bong nije nešto novo što je slično vojvođanskoj narkomaniji koja se od davnina koristila u mnogim istočnim zemljama.

Za autsajdera, to može izgledati kao obično pušenje, ali razlika leži u činjenici da dim dostigne pušača nakon prolaska kroz vodu. Bongs su napravljeni od stakla ili plastike, a proizvod za pušenje stavljen je u posudu i zapaljen dok stub pokreće isparenja do osnove bočice u kojoj je voda. Ljudi stavljaju svoje usta na vrh bočice i udahnu uzroke vodenih mehurića. Voda deluje kao uređaj za filtriranje u bongu koji je postao veoma popularan među mladim pušačima na zapadu.

Danas na tržištu postoji mnogo dizajna i oblika bonga. Reč Bong je izveden iz tajlandske riječi Baung koji označava dio bambusa. Glavni delovi bonga su usta, komora, komora za vodu, steblo i čaša u kojoj se duvan zapaljuje kako bi stvorio isparenja.


Bubblers

Mehurići, kako to podrazumeva ime, predstavlja uređaj za pušenje koji koristi vodu da pravi mehuriće i da deluje kao uređaj za filtraciju. U stvari, bubbler je samo mali bong koji pušač može držati u jednoj ruci i lako pušiti. Dim se prolazi kroz vodu, da se ohladi i očisti. Međutim, veličina bubbla je tako mala da ne izgleda bong. Pojava bubbler čaše je slična onoj od mehurića, dakle ime. Stub u bubbler-u stiže do osnove komore za vodu, a jedan se zapravo može videti kako mehurići formiraju i izlaze iz vode, a koji puši pušač.


Koja je razlika između Bonga i Bubblera?

• Bongs su vodovodne cevi i funkcionišu po istom principu kao i narkotici u mnogim istočnim zemljama vekovima

• Bubbleri su slični bongovima, osim što su vrlo male veličine i mogu se rukovati jednim rukom od strane pušača

• Unutrašnja vodena komora u bubbler-u je vrlo mala i zbog toga je potrebno često čišćenje za razliku od bonga velikih dimenzija

• Bubbleri su jeftiniji od bongova

• Mladići vole bubblere zbog svoje kompaktne veličine jer se lako mogu nositi i skrivati